El director general de FEDA, Albert Moles, i la presidenta del Comitè Organitzador dels JPEE, Anna Garcia.
FEDA i el Comitè Organitzador dels Jocs dels Petits Estats d’Europa han firmat una aliança estratègica amb l’objectiu que els Jocs dels Petits Estats d’Europa - Andorra 2025 siguin ‘els més sostenibles de la història’. Així doncs, fruit d’aquesta aliança, s’implementaran una sèrie d’accions directes i indirectes que han de permetre assolir aquesta fita. Des de l’ús d’electricitat amb origen 100% renovable a les diferents seus on es realitzaran proves, fins al projecte de càlcul de la petjada de carboni que tindrà l’esdeveniment, que se celebrarà del 26 al 31 de maig.
Tenint en compte les delegacions dels diferents països participants, s’estima que prop de 2.000 persones visitaran el país durant aquelles dates com a conseqüència dels Jocs, un fet que referma la necessitat de fer que aquesta estada sigui el més sostenible possible, amplificant l’impacte positiu sobre el Principat com a estat organitzador. En aquest sentit, també s’incidirà en clau de la mobilitat, tot facilitant la descàrrega de l’app de FEDA Solucions de mobilitat sostenible Mou-te, per tal que el desplaçament entre els espais hotelers i les zones esportives es pugui realitzar amb transport públic.
Un altre dels objectius d’aquest acord és la conscienciació i divulgació, especialment entre els més joves. Per aquest motiu, es realitzaran una sèrie de càpsules informatives per a les xarxes socials amb alguns dels esportistes més destacats de la delegació andorrana i que participaran en la cita.
En aquest sentit, el director general de FEDA, Albert Moles, ha posat en valor el fet que es faci una aposta clara i decidida per la sostenibilitat en esdeveniments de gran magnitud, com són els Jocs dels Petits Estats d’Europa, i ha remarcat que “des de FEDA ja fa anys que treballem activament per ser impulsors de la sostenibilitat i la transició energètica; treballar al costat del comitè organitzador dels Jocs ens permetrà aliar-nos per al foment d’aquests valors, demostrar que podem ser exemple com a país, i atansar-nos a l’assoliment de les fites que ens hem marcat de reducció de gasos amb efecte d’hivernacle”.
En aquest sentit la presidenta del comitè organitzador, Anna Garcia, ha destacat que “per a nosaltres és molt important poder fer que una trobada esportiva d’aquesta magnitud, on portarem delegacions de molts països a Andorra, es pugui fer de la manera més sostenible possible. Incidim en tots els àmbits, des de la mobilitat, passant pel reciclatge, el malbaratament alimentari i també sumant-nos a l’ús d’electricitat certificada amb origen renovable”.
De fet, el patrocini tindrà un impacte positiu més enllà dels Jocs, estenent el segell Llum Verda al consum de totes les seus durant tot l’any. A nivell numèric, s’estima que se certificaran prop de sis milions de kWh com a electricitat amb origen renovable, un fet que permetrà estalviar unes 700 tones de CO₂eq d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle.