Albert Moles ha defensat aquest dijous a les VII Jornades Inntec dedicades a la sostenibilitat com a eix de la competitivitat empresarial que s'ha de trencar la bretxa entre innovació i sostenibilitat en el món empresarial, un procés imprescindible per garantir el desenvolupament i creixement econòmic. El director general de FEDA ha obert la segona jornada de l'esdeveniment organitzat per Actinn, el clúster que presideix.
A la jornada també ha participat el gerent de FEDA Solucions, Ivan Mora, en una taula rodona sobre tendències de sostenibilitat energètica per al 2023, en què ha explicat com avença la filial en el camí per la mobilitat sostenible. També hi han participat el director de l'Oficina de l'energia i el canvi climàtic, Carles Miquel, el director d'Innovació INYCOM, Iván Lalaguna, el CTO d'Enginesa, Jordi Llovera i Jordi Naos, CEO de NAOS, com a moderador.
Amb participacions en diferents fòrums i jornades com aquestes s'aprofundeix en l'ODS 17, d'aliances per assolir els objectius, un dels elements clau per al creixement empresarial sostenible. Precisament, en la seva ponència, Moles ha insistit que els ODS són una guia per abordar alguns dels nostres reptes més importants i que el benefici d'integrar-los en les organitzacions és que són un full de ruta compartit, que ens permet valorar el nostre impacte en tots els àmbits que, de forma global, a les Nacions Unides, s'ha decidit que són els que ens importen. D'aquesta manera ens alineem per construir iniciatives amb un impacte positiu i sumar esforços.
Per a aconseguir-ho, en les jornades s'ha parlat d'una altra clau: buscar solucions diferents per als problemes, que incloguin ara un paradigma i una perspectiva que pensi en un bé comú per al planeta. La missió, la visió i els valors de FEDA ja incorporen aquests vessants del desenvolupament empresarial i cada vegada estan incorporats en més empreses.
A més a més, també s'han vist casos d'èxit que redueixen la bretxa entre els reptes d'avui, econòmics, geopolítics, de ciberseguretat i santiraris, alhora que s'internalitza el cost de les emissions de CO₂, s'aposta per noves fonts d'energia i s'introdueixen processos amigables climàticament parlant, esforços reguladors i la digitalització al servei dels objectius.