Més de 17.000 espectadors han gaudit del festival en els darrers 3 anys
El festival tindrà lloc entre els dies 7 i 15 d’abril. Enguany, la programació inclourà més de 30 sessions per a escolars del país d’entre 3 i 17 anys, amb curts i llargmetratges. Totes les pel·lícules són d’estrena a Andorra i responen als valors de cinema verd, participatiu i inclusiu.
Durant la setmana escolar, s’han programat 4 sessions gratuïtes i adaptades als diferents cicles educatius. Per als nens d’entre 3 i 5 anys s’oferirà la pel·lícula Animalades de cine, una adaptació de faules portades a la gran pantalla amb sentit de l’humor i enginy; per als d’entre 6 i 8 anys, El sostre del món, el llarg viatge de la Sasha al Pol Nord, pel·lícula guanyadora del Premi del Públic al Festival Internacional du film d’animation d’Annecy que impulsa valors amb el medi ambient i dels drets humans; per als de 9 a 12 anys, Sport Lovers, la millor selecció de ficcions, animacions i documentals, protagonitzats per esportistes d’elit com Usain Bolt o Novak Djokovic, fent una mirada a l’esperit de superació i el treball en equip. Per als joves de 13 a 17 anys, P’tites vues du Québec, d’estrena a Andorra i amb debat-col·loqui posterior per fomentar la reflexió sobre els valors del festival entre els assistents. El 90% de les pel·lícules són en català o en versió original subtitulada en català per als nens que ja saben llegir.
Els caps de setmana s’ha destinat al públic familiar, amb una oferta de cinema, concerts, activitats i tallers per gaudir en família. Aquestes activitats tindran un cost de 4,5 €, i seran gratuïtes per als socis del Club Súper3 i per als alumnes d’Inlingua.
L’objectiu del festival és formar futurs espectadors crítics, donant a conèixer un cinema plural, divers i de qualitat. Segons paraules de la codirectora i promotora de l’AKFF, Marta Lladó, “creiem important portar l’ensenyament del llenguatge cinematogràfic a l’escola i buscar la fórmula d’establir una comunicació entre els diferents llenguatges, desenvolupant el pensament crític i fomentant la creativitat”. També ha destacat, que les pel·lícules programades han sigut seleccionades, i molt sovint premiades, pels millors festivals de cinema.
Segons ha subratllat el coordinador del festival i director de Cadena Pirenaica, Eduard Navarro, “aquest festival forma part de la Responsabilitat Social de la nostra empresa. Ja són 4 anys oferint als nens i les famílies d’Andorra l’oportunitat única de conèixer i gaudir de projeccions que estimulen l’apreciació cinematogràfica, la capacitat reflexiva i crítica”.
Enguany, el festival compta amb el patrocini principal de FEDACULTURA. Segons les paraules del director general de la parapública, Albert Moles, “el sector cinematogràfic és un sector estratègic en els aspectes cultural, econòmic i social. A més, el festival respon i treballa en valors com la integració, la diversitat i el respecte del medi ambient, valors que FEDACULTURA comparteix fermament”. Aquest any, el festival compta amb la participació d’en Pau Pampalluga, personatge de FEDACULTURA que divulga i ensenya mitjançant tallers pedagògics a les escoles del país, la importància de l’estalvi energètic i l’ús responsable dels aparells elèctrics.
Un any més, el festival té el suport de l’Administració, principalment del Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, i del Ministeri de Cultura, Joventut i Esports. Joaquim Torreda, director de Formació Professional, Formació d’Adults i Recursos Educatius, ha remarcat el component pedagògic del projecte, així com el vessant educatiu dels tallers, “ja que van més enllà de l’entreteniment, on es treballa la mirada crítica dels nens i joves”.
Totes les activitats es poden trobar al web www.andorrakidsfilmfest.com